Waarom planten onmisbaar zijn in je nieuwbouwwoning

10 september 2024

Planten, planten, planten; je kunt er tegenwoordig bijna niet meer omheen! Naast dat planten mooi zijn en je huis kunnen verfraaien, zitten er meer voordelen aan. Lees snel verder om te ontdekken waarom je ze niet kunt missen in je nieuwe woning!

Schonere lucht
Nieuwbouwhuizen zijn tegenwoordig heel goed geïsoleerd, wat kan betekenen dat je te maken krijgt met drogere lucht met relatief weinig zuurstof in huis. Planten kunnen zorgen voor extra zuurstof, want sommige hebben als werking dat ze de lucht zuiveren en zuurstof toevoegen. Enkele voorbeelden hiervan zijn de Spathiphyllum (lepelplant), de Nephrolepis (krulvaren) of de Areca (goudpalm).

Mentale gezondheid
Planten zijn ook goed voor je mentale gezondheid! Ze verbeteren je humeur doordat ze stress en nervositeit kunnen verminderen. Planten in huis geven je sneller een gelukzalig gevoel. Daarbij kan de verzorging ervan ook voldoening geven.

Geluidsdemping
Om de akoestiek in je huis te verbeteren, zijn er veel al bekende trucjes, zoals het kiezen voor vloerkleden, stoffen meubels of dikke gordijnen. Maar wist je dat ook planten kunnen zorgen voor demping van geluid? Hoe meer planten: hoe beter het effect! Nog een goede reden dus, om extra planten aan te schaffen!

Sfeer
Naast alle nuttige voordelen van een plant, voegt groen in je huis natuurlijk ook echt extra sfeer toe. Een ruimte met planten straalt een fijne sfeer uit en tegelijk ook gezelligheid en warmte. Dus doe je het niet voor de voordelen, doe het dan voor de gezellige toevoeging aan je woning!